Muncitor calificat IV – Bucătar - Posturi Gov | Locuri de munca la stat
Adaugat: 3 săptămâni în urmă
Posturi Gov - Locuri de munca la stat
Muncitor calificat IV – Bucătar - Posturi Gov | Locuri de munca la stat
Adaugat: 3 săptămâni în urmă
Posturi Gov - Locuri de munca la stat
Acest anunt este cu aplicare externa. Cand dati click pe Aplicare Externa veti fi redirectionat pe un alt site pentru a aplica.
Spitalul de Recuperare ,,Sf. Gheorghe", Botosani Expira in 2025-04-24
Locatie
Botosani
Nivel
Functii de executie
Tip
Permanent
Angajator
Institutii locale
Categorie
Functie contractualaAnunt
Spitalul de Recuperare ,,Sf. Gheorghe" Botosani, organizeaza concurs pentru ocuparea, pe perioada nedeterminata, a functiei contractuale vacante, cu norma intreaga:
* muncitor calificat IV - bucatar, cu un program de 8 ore pe zi , in II ture;
Concursul se va desfasura in conformitate cu prevederile H.G. nr. 1336/2022 pentru aprobarea Regulamentului-cadru privind organizarea si dezvoltarea carierei personalului contractual din sectorul bugetar platit din fonduri publice, Ordin M.S. nr. 1470/2011 pentru aprobarea criteriilor privind angajarea si promovarea in functii, grade si trepte profesionale a personalului contractual din unitati sanitare publice din sectorul sanitar.
Pentru a ocupa un post contractual vacant candidatii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii generale, conform art. 15 al Regulamentului-cadru privind organizarea si dezvoltarea carierei personalului contractual din sectorul bugetar platit din fonduri publice, aprobat prin Hotararea Guvernului nr. 1336 din 28.10. 2022.
a) are cetatenia romana sau cetatenia unui alt stat membrual Uniunii Europene, a unui stat parte la Acordul privind Spatiul Economic European (SEE) sau cetatenia Confederatiei Elvetienet;
b) cunoaste limba romana, scris si vorbit;
c) are capacitate de munca in conformitate cu prevederile Legii nr. 53/2003- Codul muncii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare;
d) are o stare de sanatate corespunzatoare postului pentru care candideaza, atestata pe baza adeverintei medicale eliberate de medicul de familie sau de unitatile sanitare abilitate;
e) indeplineste conditiile de studii, de vechime in specialitate si, dupa caz, alte conditii specifice potrivit cerintelor postului scos la concurs;
f) nu a fost condamnata definitiv pentru savarsirea unei infractiuni contra umanitatii, contra autoritatii, contra umanitatii, infractiuni de coruptie sau de serviciu, infractiuni de fals ori contra infaptuirii justitiei, infractiuni savarsite cu intentie care ar face o persoana candidata la post incompatibila cu exercitarea functiei contractuale pentru care candideaza, cu exceptia situatiei in care a intervenit reabilitarea.
g) nu executa o pedeapsa complementara prin care i-a fost interzzisa exercitarea dreptului de a ocupa functia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfasura activitatea de care s-a folosit pentru savarsirea infractiunii sau fata de aceasta nu s-a luat masura interzicerii ocuparii unei functii sau exercitarii unei profesii
h ) nu a comis infractiuni prevazute la art. 1 alin (2) din Legea nr. 118/2019 privind Registrul national automatizat cu privire la persoanele care au comis infractiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor, precum si pentru completarea Legii 76/2008 privind organizarea si functionarea Sistemului National de Date Juridice, cu modificarile si completarile ulterioare, pentru domenii prevazute la art. 35 alin (1) lit h).
Conditiile specifice necesare in vederea participarii la concurs si a ocuparii functiei contractuale sunt :
1. Absolvirea a minim 10 clase;
2. Absolvirea scolii profesionale de profil sau a unui curs de perfectionare pentru ocupatia de bucatar la o institutie acreditata;
Dosarele de inscriere se depun la Serviciul Financiar contabilitate - RUNOS, in termen de minim 10 zile lucratoare de la data afisarii anuntului, pana la data de 24.04.2025 - ora 14.00 si vor contine in mod obligatoriu:
1. cererea de inscriere la concurs adresata conducatorului autoritatii sau institutiei publice organizatoare;
2. copia actului de identitate sau orice alt document care atesta identitatea, potrivit legii, dupa caz (certificat nastere, certificat casatorie);
3. copiile documentelor care sa ateste nivelul studiilor si ale altor acte care atesta efectuarea unor specializari, precum si copiile documentelor care atesta indeplinirea conditiilor specifice ale postului solicitate de autoritatea sau institutia publica;
4. copia carnetului de munca, a adeverintei eliberate de angajator pentru perioada lucrata, care atesta vechimea in specialitatea studiilor solicitate pentru ocuparea postului;
5. certificat de cazier judiciar sau o declaratie pe propria raspundere ca nu are antecedente penale care sa-l faca incompatibil cu functia pentru care candideaza;
6. certificat de integritate comportamentala din care sa reiasa ca nu s-au comis infractiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor
7. adeverinta medicala care sa ateste starea de sanatate corespunzatoare eliberata cu cel mult 6 luni anterior derularii concursului de catre medicul de familie al candidatului sau de catre unitatile sanitare abilitate;
8.curriculum vitae model comun european;
In cazul in care candidatul depune o declaratie pe proprie raspundere ca nu are antecedente penale, in cazul in care este declarat admis la selectia dosarelor, acesta are obligatia de a completa dosarul de concurs cu originalul cazierului judiciar, cel mai tarziu pana la data desfasurarii primei probe a concursului.
Copia actului de identitate, copiile documentelor de studii si carnetul de munca sau, dupa caz, adeverintele care atesta vechimea vor fi prezentate si in original in vederea verificarii conformitatii copiilor cu acestea .
Concursul pentru ocuparea postului vacant consta in parcurgerea a trei etape succesive, dupa cum urmeaza:
- selectia dosarelor
- proba scrisa - punctajul maxim 100 puncte
- proba practica - punctajul maxim 100 puncte
- proba de interviu- punctajul maxim 100 puncte
Sunt declarati promovati la fiecare proba candidatii care au obtinut minim 50 de puncte .
Se pot prezenta la urmatoarea proba a concursului numai candidatii declarati promovati la etapa anterioara.
Nota finala se calculeaza ca medie aritmetica a notelor obtinute la probele de concurs.
In termen de 24 de ore de la afisarea rezultatului fiecarei probe candidatii respinsi au dreptul sa depuna contestatie la secretarul comisiei de concurs.
Rezultatul la eventualele contestatii se va comunica conform calendarului afisat.
Pe baza notelor obtinuite, comisia de examinare va stabili ordinea candidatilor admisi la concurs.
CALENDARUL DE DESFASURARE AL CONCURSULUI
Publicare anunt: 04.04.2025
Perioada pentru depunerea dosarelor de inscriere 04.04.2025 - 24.04.2025
ora 14.00
Perioada selectiei dosarelor 25.04.2025
Data afisarii selectiei dosarelor de concurs 25.04.2025
Data-limita de depunere a contestatiilor privind rezultatul selectiei dosarelor 28.04.2025, ora 14.00
Data afisarii rezultatelor contestatiilor privind selectia dosarelor 29.04.2025
Data sustinerii probei scrise 30.04.205, ora 10.00
Data afisarii rezultatului/lor probei scrise 30.04.04.2025, ora 15.00
Data-limita de depunere a contestatiilor privind rezultatul probei scrise 02.05.2025, ora 12.00
Data afisarii rezultatelor contestatiilor privind proba scrisa 02.05.2025, ora 15.00
Data proba practica 05.05.2025, ora 10.00
Data afisarii rezultatului probei practice 05.05.2025, ora 15.00
Data-limita de depunere a contestatiilor privind rezultatul interviului 06.05.2025, ora 12.00
Data afisarii rezultatelor contestatiilor privind interviul 06.05.2025, ora 15.00
Data interviu 07.05.2025, ora 10.00
Data afisarii rezultatului probei interviu 07.05.2025, ora 15.00
Data-limita de depunere a contestatiilor privind rezultatul interviului 08.05.2025, ora 12.00
Data afisarii rezultatelor contestatiilor privind interviul 08.05.2025, ora 15.00
Data afisarii rezultatului final 09.05.2025
Informatii suplimentare se pot obtine la sediul Spitalului de Recuperare ,,Sf. Gheorghe,, Botosani, Telefon 0231512822
TEMATICA SI BIBLIOGRAFIA
PENTRU CONCURSUL DE OCUPARE A POSTULUI DE BUCATAR IV
BIBLIOGRAFIE:
1. ORDINUL nr. 1761 din 3 septembrie 2021 pentru aprobarea Normelor tehnice privind curatarea, dezinfectia si sterilizarea in unitatile sanitare publice si private, evaluarea eficacitatii procedurilor de curatenie si dezinfectie efectuate in cadrul acestora, procedurile recomandate pentru dezinfectia mainilor in functie de nivelul de risc, precum si metodele de evaluare a derularii procesului de sterilizare si controlul eficientei acestuia.
2. ORDINUL NR. 976 din 16 decembrie 1998 (actualizat) pentru aprobarea Normelor de igiena privind productia, prelucrarea, depozitarea, pastrarea, transportul si desfacerea alimentelor .
3. H.G nr. 924 din 11 august 2005 , publicat in M.O.nr. 804 din 5 septembrie 2005 - privind aprobarea Regulilor generale pentru igiena produselor alimentare .
4. LEGEA nr.319 /14 iulie 2006 (actualizata), a securitatii si sanatatii in munca.
TEMATICA:
1. ORDINUL nr. 1761 din 3 septembrie 2021 pentru aprobarea Normelor tehnice privind curatarea, dezinfectia si sterilizarea in unitatile sanitare publice si private, evaluarea eficacitatii procedurilor de curatenie si dezinfectie efectuate in cadrul acestora, procedurile recomandate pentru dezinfectia mainilor in functie de nivelul de risc, precum si metodele de evaluare a derularii procesului de sterilizare si controlul eficientei acestuia
- ANEXA 1 -Norme tehnice : CAP . I, CAP II, CAP. III.
- ANEXA 3 - Proceduri recomandate pentru dezinfectia mainilor .
2.ORDINUL NR. 976 din 16 decembrie 1998 ( actualizat) pentru aprobarea Normelor de igiena privind productia, prelucrarea, depozitarea, pastrarea, transportul si desfacerea alimentelor :
- Norme de igiena privind productia, prelucarea, depozitarea, pastrarea, transportul si desfacerea alimentelor (CAP. 1, Norme generale; CAP. 2, Norme privind productia (industria alimentara); CAP. 3. Norme privind prepararea alimentelor (alimentatia publica si colectiva); CAP. 4.Norme privind depozitarea si transportul alimentelor)
3.H.G nr. 924 din 11 august 2005 , publicat in M.O.nr. 804 din 5 septembrie 2005 - privind aprobarea Regulilor generale pentru igiena produselor alimentare
- Cerinte generale de igiena: CAP . II-Obligatiile operatorilor cu activitate in domeniul alimentar;
Anexa 1: CAPITOLUL II: Recomandari pentru ghiduri de bune practici de igiena;
Anexa 2 : -CAPITOLUL II: Cerinte specifice pentru incaperile unde sunt preparate, tratate sau procesate produse alimentare
-CAPITOLUL V: Cerinte pentru echipamente;
-CAPITOLUL VIII: Igiena personalului;
-CAPITOLUL IX: Prevederi aplicabile produselor alimentare
4.LEGEA nr.319/14 iulie 2006 (actualizata), a securitatii si sanatatii in munca .
- CAP IV- Obligatiile lucratorilor.
Sfaturi de siguranta
- Nu trimiteti niciodata BANI in avans sau acte de identitate pentru aplicarea la un loc de munca. Nu trimiteti bani in avans pentru promisiuni de angajare sau alte oferte similare.
- Daca aveti impresia ca acest anunt nu este real, va rugam sa il raportati apasand butonul "Raporteaza Job"
This action will pause all job alerts. Are you sure?
Fii informat
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru si primeste cele mai recente oferte de munca si informatii despre cariera direct in inbox-ul tau.
Securitatea datelor dumneavoastra este importanta pentru noi. Citeste Politica de confidentialitate.